Najteži izazov koji je Dalmatinska Trail Liga imala za ponuditi zbio se protekli vikend, točnije 28.04.2018., a nosi ime Mosor Grebening i ove godine je doživio svoje 12. izdanje.

Već tradicionalno ova utrka se organizira u mjestu Gata iznad Omiša i sastoji se od tri kategorije. Preko 200 trkača je sudjelovalo u kategorijama Pule, Tovar i Sivonja od kojih je klub Cetina Adventure imao pet svojih predstavnika.

U najmanjoj kategoriji (Pule) koja je duljinski iznosila 6 kilometara sa 300 metara uspona sudjelovao je Miloš Cvrlje, dok su u kategoriji Tovar koja je iznosila 17 kilometara sa 1000 metara uspona nastupili Ivan Radan i Boris Filipović – Grčić. Od nastupa ova tri predstavnika izdvojili bi odlično 6. mjesto Borisa Filipovića – Grčića.

U kategoriji Sivonja koja nosi naziv najtežeg traila u Hrvatskoj natupili su Ivica Jadrijević i Ante Jurić. Da vam barem malo predočimo koliko je sama utrka teška pokušati ćemo sa činjenicom da je u ovoj kategoriji nastupilo samo 25 trkača po izrazito vrućem i sparnom vremenu. Anti i Ivici je za savladati 39 kilometara dugu stazu sa 2700 metara uspona trebalo nevjerojatnih 11 sati. Samu težinu utrke potvrđuju i informacije da je neklicina trkača zbog težine terena i jako teških vremenskih uvjeta odustala od utrke.

Da ne bi bilo sve u znaku trail trčanja, član Cetina Adventure kluba Vinko Kodžoman je na polumaratonu u Dubrovniku svoj 21 kilometar uspješno završio u vremenu od 1:47:26.

Još jednom podsjećamo da nas sljedeći vikend očekuje prvo izdaje utrke Sinj Trail