Mjesec svibanj nam uz lijepo vrijeme donosi i još jednu jednako lijepu pojavu, a to je utrka Sinj Trail koja će svoje prvo izdanje doživjeti 12.05.2018. Ovom utrkom će grad Sinj koji je poznat po Alci i Velikoj Gospi dobiti još jedan način da se predstavi u najboljem svjetlu.

Sinj Trail je ujedno i 5. kolo Dalmatinske Trail Lige čime će staviti točku na i prvoj polovici lige koja se sastoji od 10 kola. Utrka se sastoji od tri dužinke kategorije. Najmanja kategorija, Bara, dužinski iznosi 10 kilometara sa 400 metara uspona te je prilagođena za sve dobne uzraste, a na njoj mogu nastupiti razni profili ljubitelja prirode, od hodača, rekreativaca pa do trkača.

Srednja kategorija, Čoja, dužinski iznosi 22 kilometra sa 1000 metara uspona i trkače koji će na njoj nastupiti vodi preko planine Visošnice i nevjerojatnih ljepota kanjona rijeke sutine koji je ujedno i zaštićeni krajobraz.

Najveća kategorija, Alka, duljinski iznosi 33 kilometra sa 1600 metara uspona i biti će izazov dostojan onima koji na njoj nastupe, ali će im uz to ponuditi i nevjerojatno iskustvo te raznolike prirodne ljepote koje nude planine Visoka, Visošnica i kanjon rijeke Sutine.

Utrka je zamišljena na način da u potpunosti predstavlja grad Sinj tako da će sudionici utrke moći kušati domaće delicije poput uštipaka i sira, a za pobjednike utrke smo pripremili nagrade koje izvorni sinjski proizvod. Za ostale sudionike tu će biti i nagradna igra na kojoj će moći osvijiti jako lijepe nagrade poput ulaznica za Muzej Sinjske Alke, itd.

Sudionici utrke koji se prijave i uplate startninu do 05.05.2018. će imati osiguran puni startni paket. Prijavu i uplatu startnine je moguće izvršiti i nakon 05.05., pa i na dan utrke, međutim kasno prijavljenima se ne može garantirati majicu u startnom paketu.

Prijave možete izvršiti na stotinka.hr.