Put Župića 39
Sinj 21230

cetinaadventure@gmail.com

Javi nam se!

Nastup Cetina Adventure trkača na Dalmacija Ultra Trailu

 

Najjače izdanje do sad utrke koja je ove godine doživjela svoje treće izdanje sa preko 750 trkača iz čak 42 zemlje svijeta i koja je trajala tri dana i to od petka (19.09.) do nedjelje (21.09.).

I ove godine je ispunila svoj cilj te je Dalmaciju i njezine ljepote prikazala u najboljem svijetlu, a natjecatelji su imali prilike u četiri dužinske kategorije iskusiti ljepote planina Biokova, Mosora, Omiške Dinare, Primorske kose i Kozjaka te rijeka Cetine, Žrnovnice i Jadra.

Klub Cetina Adventure je na Dalmacija Ultra Trailu imao sedam svojih predstavnika koji u nastupali u tri dužinske kategorije od ponuđene četiri.

Kategorija do 21 kilometar sa 750 metara visinskog uspona u kojoj je nastupilo skoro 300 natjecatelja je startala iz Dugog Rata, a obzirom da jednim dijelom prati tok rijeke Cetine nosi ime River DUT. Klub Cetina Adventure su predstavljali Antonijo Majstrović, Zvonimir Režić i Elena Perković – Paloš te su vi troje uspješno završili utrku.

U kategoriji do 53 kilometra i 2300 metara visinskog uspona je nastupilo preko 350 natjecatelja. Start utrke je bio u Makarskoj te su natjecatelji cijelim putem imali priliku uživati u pogledu na more i otoke iz razloga što je cijela staza pratila morsku liniju po čemu je utrka i dobila ime Sea DUT. Ove godine je ova kategorija nosila posebnu težinu iz razloga što je ujedno bila i prvenstvo Hrvatske u trail trčanju tako da su se na jednom mjestu našli najbolji trkači u Hrvatskoj, a rame uz rame najboljima su stale i dvije legende Cetina Adventure kluba i to Vedran Ugrin I Ivan Radan. Oba trkača su uspješno završili utrku.

Posljednja dva predstavnika su imala nateži zadatak u obliku 103 kilometra duge staze koja je imala preko 4300 metara uspona. Kategorija koja je nosila ime Mountain DUT je startala sa tvrđave Klis u petak točno u ponoć. Među 150 natjecatelja koji su nastupali u ovoj kategoriji našle su se dvije klupske legende, Ante Jurić i Ivica Jadrijević. Ante Jurić kojemu je ovo bila prva utrka od sto kilometara je kroz cilj prošao za 18 sati i 14 minuta i to kao 3. Hrvat u ovoj kategoriji čime je ostvario povijesni rezultat kluba u ovoj dužinskoj kategoriji. Nedugo nakon Ante kroz cilj je prošao i Ivica Jadrijević sa vremenom od 20 sati i 2 minute i to kao 6. Hrvat u ovoj kategoriji. Da stvar bude još bolja, Ivici koji je prije nepunih mjesec dana napunio 44 godine  je ovo druga utrka od 100 kilometara unutar samo dva mjeseca razmaka.

Što smo bliži kraju godine, sve smo bliži i početku nove trkačke sezone koja će uz nastup Cetina Adventure trkača na utrkama u Hrvatskoj i susjednim zemljama ponuditi i nekoliko utrka koje će biti u organizaciji Cetina Adventure kluba o čemu će naravno svi biti informirani putem medija.

Facebook

Istraži još:

NOVOSTI

SINJAL 24 – UTRKA NA VRH HRVATSKE

Nakon pauze, zadovoljstvo nam i čast najaviti preuzimanje palice i organizaciju Utrke na vrh Hrvatske – Sinjal ’24!
U travnju, Dinara će biti domaćin brojnim zaljubljenicima u trail trčanje, avanturu i izazov, a na nama organizatorima je da njen doživljaj učinimo još autentičnijim i za pamćenje.

Read More »
NOVOSTI

SINJ TRAIL 2024 – DETALJI UTRKE

Sedmi po redu Sinj Trail će se održati 14. rujna 2024. i pozivamo vas na pravu trail poslasticu!
Oborite rekorde, osvojite segmente ili samo rekreativno prošetajte! Ove godine imamo sve!

Read More »