Put Župića 39
Sinj 21230

cetinaadventure@gmail.com

Javi nam se!

Nastup Cetina Adventure trkača na utrci dugoj 160 kilometara

Prošli vikend, točnije razdoblje od 31.08. do 02.09. je bio rezerviran za održavanje najteže trail utrke u Hrvatskoj, odnosno „100 milja Velebita“.
Utrka je startala 31.08. u Senju sa početkom u 10:00 sati dok je cilj utrke bio u mjestu Starigrad Paklenica. Prethodna rečenica nebi imala neko posebno značenje da se između starta i cilja nije nalazilo 160 kilometara označene staze i 6,5 kilometara uspona, a limit za završiti ovu izrazito tešku utrku je bio 50 sati. Koliko je utrka teška govori i činjenica da u slučaju završetka utrke unutar limita, organizator natjecateljima vraća dio startnine.
Cetina Adventure klub je bio jedini od hrvatskih klubova koji je imao čak četiri predstavnika u ovoj kategoriji u kojoj je nastupilo ukupno 60 trkača. Boje Cetina Adventure kluba su branili Boris Erceg, Ivica Jadrijević, Nikola Pavić i Vedran Ugrin. Utrku je cijelo vrijeme pratilo grmljavinsko nevrijeme sa izrazito jakom kišom koja je u jednom trenutrku dovela u pitanje održavanje utrke.
Trkači Cetina Adventure kluba su se u prvoj polovici utrke držali jako dobro da bi na 80. kilometru utrke Boris Erceg i Nikola Pavić bili prisiljeni odustati što zbog ozljede stopala što zbog nevremena koje ih je sustiglo, a obzirom da se sve događalo pod okriljem noći uvjeti za nastavak utrke nisu bili mogući. Ivica Jadrijević je zajedno sa Vedranom Ugrinom nastavio utrku, ali je zbog žuljeva na obje noge bio prisiljen odustati na 100. kilometru utrke.

Nakon što je Vedran Ugrin ostao jedini predstavnik na utrci počeli su pravi problemi sa vremenom zbog čega je dovedeno u pitanje nastavak utrke od strane organizatora. Na sreću našeg jedinog predstavnika, utrka nije prekinuta već je preusmjerena manje opasnom stazom čime u je skratili sa 160 na 140 kilometara, ali je time nisu ništa manje olakšali. Ovu jako dramatičnu i tešku utrku na kojoj je odustalo dvije trećine trkača Vedran Ugrin je okončao prolaskom kroz cilj nakon trideset i jednog sata provedenog na stazi čime je postao jedini predstavnik iz cetinskog kraja koji je završio ovu utrku.
U subotu, 01.09. se je održavao drugi dio programa na kojem su nastupila još tri predstavnika Cetina Adventure kluba. Roberto Živaljić je nastupio u kategoriji dugoj 14 kilometara dok su Ivica Župić i Ivan Radan trebali nastupiti u kategoriji do 42 kilometra, međutim zbog vremenskih uvjeta koji nisu dozvoljavali održavanje ove kategorije su od strane organizatora prebačeni u kategoriju od 24 kilometra. Unatoč grmljavinskom nevremenu i jakoj kiši, sva tri predstavnika su završila utrku.

Nakon uspješno odrađene utrke na Velebitu slijede pripreme za posljednje kolo Dalmatinske Trail Lige, Kozjački satarluk, koji će se održati 22.09. u mjestu Klis nakon čega slijedi posljednja i najvažnija utrka sezone „Dalmacija Ultra Trail“.

  

Facebook

Istraži još:

NOVOSTI

SINJAL 24 – UTRKA NA VRH HRVATSKE

Nakon pauze, zadovoljstvo nam i čast najaviti preuzimanje palice i organizaciju Utrke na vrh Hrvatske – Sinjal ’24!
U travnju, Dinara će biti domaćin brojnim zaljubljenicima u trail trčanje, avanturu i izazov, a na nama organizatorima je da njen doživljaj učinimo još autentičnijim i za pamćenje.

Read More »
NOVOSTI

SINJ TRAIL 2024 – DETALJI UTRKE

Sedmi po redu Sinj Trail će se održati 14. rujna 2024. i pozivamo vas na pravu trail poslasticu!
Oborite rekorde, osvojite segmente ili samo rekreativno prošetajte! Ove godine imamo sve!

Read More »