Put Župića 39
Sinj 21230

cetinaadventure@gmail.com

Javi nam se!

naši projekti

Sinj Trail

SINJ TRAIL

Svibanj 2018. godine bio je važan za sport u Sinju. Naime, Sinj i Cetinska krajina prvi put ssmo ugostili natjecatelje Dalmatinske Trail lige na izdanju Sinj Trail utrke. Ovo domaćinstvo bila nam je velika čast i motivacija za nastavak uspješne organizacije za brojne natjecatelje diljem Lijepe Naše, a za Sinj Trail odabrali smo 3 kategorije, prepoznatljive kao Bara, Čoja i Alka, svaka u svojoj dužini i specifičnosti. Bogatstvo i raznolikost prirode Cetinske krajine idealno su okruženje za trčanje blagodarnu za duh i tijelo. Sad je su već 5 izdanja Sinj Trail-a iza nas i neizmjerno smo ponosni!

Cetina Adventure Race

cETINA ADVENTURE RACE

Već jedanaest godina organiziramo pustolovnu utrku ''Cetina Adventure Race'' kojom zaljubljenici u avanturističke sportove imaju priliku upoznati Cetinski kraj u svim njegovim nedovoljno istraženim dijelovima te uživati u ljepoti krajolika. Osim svladavanja prirodnih prepreka i nametnutih izazova, uz suočavanje sa nepredvidljivim vremenskim uvjetima, Cetina Adventure kao timsko natjecanje ohrabruje i jača zajedništvo sudjelovanja u paru te potiče zdrav duh u zdravom tijelu. Utrka prolazi kroz rijeku Cetinu, Perućko jezero, divlji krajolik dijela Kamešnice i Dinare ili Svilaje, a natjecatelji kroz kajak, plivanje, vožnju MTB-a, penjanje, absail, skokove sa stijena u vodu, prelazak preko užeta te imaju prigodu testirati svoje granice izdržljivosti, snagu volje te pokazati kako pobijediti ne znači doći prvi do cilja.

Gradski izazov

GRADSKI IZAZOV

Osim pustolovne utrke, organiziramo i urban challenge „Gradski izazov Cetina adventure“ na kojem sudjeluju i cijele obitelji. Izazov je osmišljen na način da uz pomoć karte i uputa sudionici trebaju pronaći zadane točke po gradu Sinju. Gradski izazov Cetina Adventure namijenjen je svima, nema premladih, nema prestarih, a ni predebelih ni mršavih. Gradski izazov se može otrčati za 30 minuta, a može se i prohodati obiteljski s djecom, u ograničenom vremenu od 2 sata. Jednostavno svi ste pozvani da se zabavite i upoznate Sinj.

BACKYARDULTRA

backyard ultra posve sutina

Pandemija korona virusa nas je motivirala da se pomaknemo iz već uhodanih koncepata projekata. Kao odgovor se ukazao koncept backyard ultre čiji smo jedini organizatori na području dalmacije i šire. U vrućim srpanjskim danima, dok traju pauze u svim natjecanjima, odlučili smo organizirati ekstremnu utrku koja ima samo jednog pobjednika. Za lokaciju je odabrana staza značajnog krajobraza kanjona Sutine gdje se može priušiti osvježenje na svakom koraku i dobra atmosfera kroz cijelu utrku. Kanjon Sutine je odabran i zbog podizanja svijesti o zaštiti i očuvanju prirode i arheoloških nalazišta.

Divlja liga

DIVLJA LIGA

Trčanje nije neka filozofija. Dobre tenisice, ugodna staza i pinka dobre volje. Sa sigurnošću možemo reći da Sinj obiluje trkačkim stazama, šetnicama i putevima u predivnom okruženju. Ako želite početi s trčanjem, zanima vas što je trail trčanje i kako izgleda jedna takva utrka možete saznati na našoj Divljoj ligi. Divlja liga je amatersko natjecanje u kojoj je cilj – dobro se zabaviti, rastrčati svakodnevni stres i uživati u prirodi. Kako joj samo ime kaže; sve je po naški na divlje: možete hodati, trčati, povesti cijelu obitelj, gurati djecu u kolicima, donijeti čak i loptu, rekete za badmiton ili nešto treće i dodatno se zabaviti nakon svake utrke. U protekle dvije sezone, preko sto natjecatelja nastupilo je na utrkama održanim na području Sinja, a najbolji od njih nagrađeni su vrijednim nagradama. Zvuči dobro? Trči se 5 kola, svako u dužini 3 – 7 kilometara. Nakon zadnjeg kola predviđen je zajednički roštilj, druženje i zabava.