KLUB AVANTURISTIČKIH SPORTOVA

Uspješno je održana osma po redu Cetina Adventure Race

Najduža jednodnevna avanturistička utrka u Hrvatskoj je prošlu subotu zaljubljenicima u avanturističke sportove pružila pravu poslasticu.

Osma po redu avanturistička utrka Cetina Adventure Race u organizaciji Kluba avanturističkih sportova Cetina Adventure iz Sinja je ove godine iznosila nevjerojatnih 100 kilometara. Utrka koja je svakog sudionika dovela do krajnjih granica izdržljivosti i koja se protezala preko planina Visoke, Visošnice, kanjona Sutine, mjesta Lučane i Zelova, rijeke Cetine i planine Kamešnice.

Sastojala se od četiri discipline i to trekinga (planinskog trčanja) koji je iznosio 30 kilometara, trčanja kroz kanjon (2 km), kajaka rijekom Cetinom koji je iznosio 17 kilometara dok je zadnja dionica bila MTB odnosno brtski biciklizam koja je iznosila 55 kilometara. Cijela utrka je imala oko 2500 metara uspona.

Utrka je bila orjentacijskog tipa što znači da su se sudionici utrke na stazi snalazili pomoću karte i kompasa koji su bili glavni alati.

Na utrci je sudjelovalo 11 timova (po dva člana) od čega je bilo 10 domaćih timova dok je jedan tim bio iz susjedne nam Bosne i Hercegovine. Unatoč velikoj težini i zahtjevnosti staze na utrci je sudjelovao i jedan muško ženski tim.

Koliko je utrka bila teška govori činjenica da je od 11 timova utrku završilo samo njih 7. Pobjednička ekipa čiji je tim nosio ime „Tim stare pojate“ je prošla kroz cilj za nevjerojatnih 10 sati i 9 minuta, a oni su Ante Pešić Golub i Duje Lekšić Crv i članovi su PD Imber iz Omiša.

Drugoplasirani tim zvučnog imena „Kum i mladoženja“ u čijem su sastavu bili Daniel Krstulović Opara i Nenad Keč koji su članovi HPD Mosor iz Splita su kroz cilj prošli za 10 sati i 37 minuta.

Trećeplasirani tim u čijem su sastavu bili članovi kluba Cetina Adventure, Ivica Jadrijević i Ante Jurić (J. J. Tim) su kroz cilj prošli u vremenu od 11 sati i 29 minuta.

Važno je i napomenuti da je zadnji tim kroz cilj prošao prošao u vremenu od 13 sati i 56 minuta.

Rezultati svih timova se mogu vidjeti na stotinka.hr

 

Facebook

Istraži još:

NOVOSTI

BACKYARD ULTRA – POSVE SUTINA

Klub Cetina Adventure vam je pripremio pravu poslasticu! Backyard Ultra Trail Posve Sutina – utrka u kojoj pobjeđuješ sebe! Pronađite osvježenje od srpanjskih vrućina u

Read More »