Put Župića 39
Sinj 21230

cetinaadventure@gmail.com

Javi nam se!

ZAVRŠEN SALOMON SINJ TRAIL 2023

Vikend u znaku Salomon Sinj traila završio je uspješno. Svi koji su se okušali u jednoj od kategorija i uživali u dočeku na Gradskom bazenu, kažu da je posve, baš kao što je ovogodišnji slogan utrke glasio.

U subotu 16. rujna, preko 130 natjecatelja krenulo je sa sinjske pijace i uživalo trčeći ili šetajući u prirodi preko Visoke, Visošnice, kroz zaštićeni krajobraz Sutina, preko Pavića nebesa i drugih prekrasnih dijelova cetinskog kraja. Uvertira u utrku Salomon Sinj Trail započela je dan ranije s predavanjem ”Odvaži se: 158 vrhova” , a gost susreta bio je avanturist, planinar i trail trkač Daniel Krstulović Opara koji je govorio o svom projektu ”TU” kojim je prošao Hrvatsku planinarsku obilaznicu u 67 dana na vlastiti pogon. Serijal predavanja ”Odvaži se” s kojim su krenuli prošle godine, klub Cetina Adventure želi inspirirati sugrađane u pomicanju vlastitih granica i sigurni su da će se ova tradicija nastaviti.

 

Kao i dosadašnjih godina, na Sinj Trailu najodvažaniji su trčali 36 km dugu kategoriju popularno nazvanu Alka, izazov je bio i trčati kategoriju Čoju od 22 km, a ostali su imali priliku završiti najmanju stazu u dužini od 11 km (kategorija Bara). Organizator se pobrinuo osigurati bogate startne i nagradne pakete te odličnu atmosferu na Gradskom bazenu Sinju gdje je bio cilj, zabava i druženje za sve sudionike. Ove godine novost na trail susretu je prva dječja Sinj trail utrka koja je okupila 96 djece. Mališani s prigodnim majicama ”Malim koracima u velike avanture” otrčali su krug od 400 m oko Gradskog bazena te za nagradu dobili medalju-medenjak Ankicinog slatkog svijeta, Krašov slatki paket i uživali u sladoledu, uštipcima i kupanju na bazenu.

U kategoriji Alka slavili su Ana Kratki (SRK Rika) i Lovre Mihoteić (HPD Mosor), u kategoriji Čoja slavili su Jelena Bobetić (PD Cincar Livno) i Josip Toljan (Ak Okit/Toljsi Coaching). U kategoriji Bara pobjedu su odnijeli Monika Vištica (AK Fit) i Krešimir Mrčela (AK Okit).

Bogati startni paketi i vrijedne nagrade Salomona te kvalitetnih ruku lokalnih OPG-ova za najuspješnije, dio su već prepoznatljivog karaktera Sinj Traila. Osim toga, klub uvijek ističe snagu svojih volontera, sponzora, dontatora i suradnika koji pružaju podršku organizaciji ovakvog događaja.

– Nakon vikenda možemo stvarno reći da je bilo posve, baš kao što nam se taj slogan cijelo vrijeme provlačio do utrke. Zadovoljni smo i sretni što smo uspjeli u zamisli da još jednom pružimo najbolje što možemo i što naše podneblje ima. Ne možemo sakriti ponos što svima koji dođu, osim prekrasne prirode, pružimo užitak na Gradskom bazenu i delicijama sinjskih arambaša. Ove godine smo se i sami odvažili u nešto novo i okušali u organizaciji dječje utrke. Bilo je fantastično i hvala svim roditeljima i djeci koji su prepoznali našu priču! – poručuju organizatori.

Hvala vam svima! U nastavku pogledajte galeriju fotografija. Ako nas prepoznate s fotografija negdje u prirodi dok trčimo ili na utrkama, pridružite nam se – bit će nam drago! (našu veliku fotogaleriju možete pronaći na društvenim mrežama)

Facebook

Istraži još:

NOVOSTI

SINJAL 24 – UTRKA NA VRH HRVATSKE

Nakon pauze, zadovoljstvo nam i čast najaviti preuzimanje palice i organizaciju Utrke na vrh Hrvatske – Sinjal ’24!
U travnju, Dinara će biti domaćin brojnim zaljubljenicima u trail trčanje, avanturu i izazov, a na nama organizatorima je da njen doživljaj učinimo još autentičnijim i za pamćenje.

Read More »
NOVOSTI

SINJ TRAIL 2024 – DETALJI UTRKE

Sedmi po redu Sinj Trail će se održati 14. rujna 2024. i pozivamo vas na pravu trail poslasticu!
Oborite rekorde, osvojite segmente ili samo rekreativno prošetajte! Ove godine imamo sve!

Read More »