Put Župića 39
Sinj 21230

cetinaadventure@gmail.com

Javi nam se!

ZAVRŠENA CETINA ADVENTURE RACE X

U posljednjem vikendu svibnja održali smo našu desetu, jubilarnu, avanturističku utrku! CETINA ADVENTURE RACE nastala je sasvim slučajno i spontano, a razvila se u pravu, ozbiljnu, neki bi rekli – i tešku – utrku. Ovogodišnju smo željeli proslaviti na poseban način i dodatno je začiniti, pa je tako trajala puna 24 sata i povezala Sinj s Vrlikom Perućkim jezerom.

Dvanaest veličanstvenih timova stiglo je na briefing u jutarnjim satima subote (28. svibnja), prvog dana utrke. Nakon detaljnih informacija i uputa, timovi su prvi put vidjeli kartu područja kojim će proći te istu dobili u ruke. Mjesecima ranije smo mantrali kako je ovaj put (kao i svaki do sad) važno znati čitati kartu. S teškim i sivim nebom, iako su prognoze obećavale kišu i pljuskove – start je prošao tek sa naoblakom i svježinom, a kiša je iznenadila natjecatelje tek ponegdje na stazi.

Na sinjskoj Pijaci, kako i priliči subotom u prije podne sve vrvi od ljudi koji uživaju u ispijanju kave. Na start nam se pridružila ekipa s projekta Dinara back to LIFE koji su sa zainteresiranima pričali o projektu obnove i očuvanja Dinare te ekipa iz splitske podružnice Dechatlon. Kad je sat otkucao 11, direktorica Turističke zajednice Monika Vrgoč, naša dugogodišnja suradnica i prijateljica te velika podrška našim sportskim projektima, pozdravila je sve okupljene i službeno otvorila desetu avanturističku utrku Kluba. Dvanaest nabrijanih, svježe odmornih i nasmijanih timova krenulo je u 24-satnu zabavu Dalmatinskom zagorom.

Cijela utrka se mogla pratiti uživo na našoj web stranici jer su svi timovi bili dodatno osigurani GPS uređajem, a povremeno smo se i javljali uživo sa staze. Kad su krenuli iz Sinja, do Vrlike su prošli 16 kontrolnih točaka i 3 tranzicijske zone. Najprije trkom iz Sinja preko Šušnjevače, Pavića nebesa, Visoke, Visošnice, zatim kanjonom Sutine sve do Lučana kada uzimaju bicikle. Pedaliranjem do crkve sv. Svetih u Hrvacama preko Zelova na vrh Plišivice, do crkve sv. Ane, presušenih korita Dubine, vrila Bukavac, špine Radača pa sve do crkve sv. Jure u Gornjem Ogorju. Tu stižu na drugu tranzicijsku točku kod lokve ispod vrha Mala Kurja pa ponovo trkom penju sve do vrha Bat na Svilaji i spuštaju se preko PD Orlove Stine kroz zaseoke sve do Peruće u Potravlju. Za kraj je ostalo još ”samo” odveslati dužinu jezera, ući na gradsku plažu Garjak i donijeti kayak do ciljne ravnine.

Ako ste se umorili čitajući stazu – kako je tek bilo njima! Od dvanaest timova, do cilja su stigla njih pet! Budući da je bila mrkla noć, negdje oko 1 ujutro (29. svibnja) nakon ”samo” 14 sati pobjednici su dočekani pod bakljama!

Pobjednici 10. utrke CETINA ADVENTURE RACE X su:

  1. Mjesto tim GINKO I BELUPO: Danijel Krstulović Opara i Nenad Keč
  2. Mjesto tim ONA I JA I GAJBA PUNA PIVA: Alen Bikić i Krešimir Mrčela
  3. Mjesto tim MLADEN X2 Mladen Nedić i Mladen Stevanović

Posebne pohvale za uspješan dolazak do cilja idu i timu

  • Mjesto tim SLJEME Ivan Penavić i Dag Ilić

Te prvom i jedinom mješovitom timu koji je stigao do kraja:

  • Mjesto tim ODCIJEPLJENI Mihovil Stamičar i Zrinka Matić

Detaljne rezultate možete pogledati na https://www.stotinka.hr/hrv/utrka/3523/ukupni_poredak

Na kraju je preostalo ušuškati se u šatore i prvo dobro odmoriti noge i oči. Osim timova koji su završili utrku, pridružili su nam se i timovi koji su odustali pa je u trenutku bio kolektivni spavanac na Garjaku. A onda je nakon buđenja i činjenice da je utrka stvarno gotova, a sat otkucao 11 ujutro, uslijedila fešta! Roštiljanje, najbolja Vesina šalša (fala teta Vese još jedom!), najbolja glazba, druženje i pretakanje dojmova. Oni odmorniji su se dohvatili kayaka i počasno još jednom zaveslali, neki su se osvježili kupanjem, drugi su samo odmarali i uživali. U popodnevnim satima nakon ručka je bilo proglašenje pobjednika i službeno zatvaranje utrke.

Zabilježene fotografije i videi teško će prenijeti naše dojmove. Posebno nas veseli što su nas prepoznali gradovi, zajednice, projekti i pojedinci te nam dali vjetar u leđa za svaku fazu do cilja. Entuzijastično je sa šakicom volontera krenuti u ozbiljnu organizaciju duge i velike utrke, ali je osjećaj neopisiv! Sav rad i trud, sebedarje u svakom tjednu, sastanku i zadatku posebna je priča koja behind the scene je srce i duša ovakvih događaja. O njima ćemo još dugo pričati.

Hvala još jednom našim sponzorima, donatorima – uz njihovu potporu sve je bilo puno lakše!

Moto utrke je bio AVANTURA ILI NIŠTA, a kažemo vam… ovo je bilo SVE: avanturistički, entuzijastično, spektakularno, nezaboravno, emotivno i iznad svega zabavno.

Još jednom čestitke svima; posebno natjecateljima koji su stigli u naš grad i okušali se na utrci, svim volonterima na stazi, malim i velikim ljudima koji su pomagali ”iz sjene” i čestitke svim našim članovima na 10. rođendanu Kluba!

Hvala vam svima! U nastavku pogledajte galeriju fotografija. Ako nas prepoznate s fotografija negdje u prirodi dok trčimo ili na utrkama, pridružite nam se – bit će nam drago!

Facebook

Istraži još:

NOVOSTI

SINJAL 24 – UTRKA NA VRH HRVATSKE

Nakon pauze, zadovoljstvo nam i čast najaviti preuzimanje palice i organizaciju Utrke na vrh Hrvatske – Sinjal ’24!
U travnju, Dinara će biti domaćin brojnim zaljubljenicima u trail trčanje, avanturu i izazov, a na nama organizatorima je da njen doživljaj učinimo još autentičnijim i za pamćenje.

Read More »
NOVOSTI

SINJ TRAIL 2024 – DETALJI UTRKE

Sedmi po redu Sinj Trail će se održati 14. rujna 2024. i pozivamo vas na pravu trail poslasticu!
Oborite rekorde, osvojite segmente ili samo rekreativno prošetajte! Ove godine imamo sve!

Read More »