Put Župića 39
Sinj 21230

cetinaadventure@gmail.com

Javi nam se!

ZAVRŠENA CETINA ADVENTURE RACE XI

U prvom vikendu lipnja održali smo našu jedanaestu CETINA ADVENTURE RACE koja je opravdala svoju. Ovogodišnju utrku smo željeli organizirati na poseban način i dodatno je začiniti, pa je tako trajala puna 24 sata a obuhvaćala je područje grada Sinja, planine Svilaju i Kamešnicu te noćni kajak rijekom Cetina.

Devet hrabrih timova stiglo je na briefing u jutarnjim satima subote (3. lipnja), prvog dana utrke. Nakon detaljnih informacija i uputa, timovi su prvi put vidjeli kartu područja kojim će proći te istu dobili u ruke. Mjesecima ranije smo mantrali kako je ovaj put (kao i svaki do sad) važno znati čitati kartu. S teškim i sivim nebom, iako su prognoze obećavale kišu i pljuskove – start je prošao tek sa naoblakom i svježinom, a kiša je iznenadila natjecatelje tek ponegdje na stazi.

Cijela utrka se mogla pratiti uživo na našoj web stranici jer su svi timovi bili dodatno osigurani GPS uređajem, a povremeno smo se i javljali uživo sa staze. Kad su krenuli iz Sinja, do cilja (Sinj) su prošli 19 kontrolnih točaka i 3 tranzicijske zone. Najprije trkom iz Sinja preko brda Pavića nebesa, planine Plišivice, zatim kanjonom Sutine sve do centra grada Sinja kada uzimaju bicikle. Pedaliranjem preko Sinjskog polja dolaze do rijeke Cetine čiji tok prate kako bi prikupili točke na svim pritocima rijeke Cetine u Sinjskom polju. Nakon vodenog osvježenja, nejtecatelji su morali savladati dijelove planine Kamešnice te se ibciklama dovesti do hidroelektrane Peruća kako bi preuzeli svoje kajake. Većina natjecatelja je na tranziciju kajaka stigla kasno u noć te su se odvažiti veslati u noćnim uvjetima. Za kraj je ostalo još ”samo” otrčati laganu rutu do gradskog bazena Sinj, u.

Ako ste se umorili čitajući stazu – kako je tek bilo njima! Od devet timova, do cilja su stigla njih četiri! Prosječna prolaznost od 50% je pokazatelj da je ova utrka opet obranila standard avanturističkih utrka.

Pobjednici 11. utrke CETINA ADVENTURE RACE su:

  1. Mjesto Tim I ćaća i deda, Dane Opara i Nenad Kec🥇 (12:39:00)
  2. Mjesto Tim Ona i ja i gajba puna piva, Alen Bikić i Krešimir Mrčela🥈(12:58:30)
  3. Mjesto Tim Pena&Pari, Ivan Penavić i Aljoša Parotat🥉(16:13:00)

Posebne pohvale za uspješan dolazak do cilja idu i timu Sve za zdolon (Dejan Pantović Nikola Radić) jer su uspješno završili utrku!

Detaljne rezultate možete pogledati na https://cetinaadventure.hr/cetina-adventure-race-xi-live/

Zabilježene fotografije i videi teško će prenijeti naše dojmove. Posebno nas veseli što su nas prepoznali gradovi, zajednice, projekti i pojedinci te nam dali vjetar u leđa za svaku fazu do cilja. Entuzijastično je sa šakicom volontera krenuti u ozbiljnu organizaciju duge i velike utrke, ali je osjećaj neopisiv! Sav rad i trud, sebedarje u svakom tjednu, sastanku i zadatku posebna je priča koja behind the scene je srce i duša ovakvih događaja. O njima ćemo još dugo pričati.

Hvala još jednom našim sponzorima, donatorima – uz njihovu potporu sve je bilo puno lakše!

Moto utrke je bio AVANTURA ILI NIŠTA, a kažemo vam… ovo je bilo SVE: avanturistički, entuzijastično, spektakularno, nezaboravno, emotivno i iznad svega zabavno.

Još jednom čestitke svima; posebno natjecateljima koji su stigli u naš grad i okušali se na utrci, svim volonterima na stazi, malim i velikim ljudima koji su pomagali ”iz sjene” i čestitke svim našim članovima na uspješnoj organizaciji još jedne CETINA ADVENTURE RACE!

Hvala vam svima! U nastavku pogledajte galeriju fotografija. Ako nas prepoznate s fotografija negdje u prirodi dok trčimo ili na utrkama, pridružite nam se – bit će nam drago! (našu veliku fotogaleriju možete pronaći na društvenim mrežama)

split_parking_logo_svg
NW logo
alkar_adventures_raw_logo-removebg-preview
IR_LUCANE-removebg-preview
džokej_bar-removebg-preview
Kamicak doo
Julius_Meinl_logo
NW logo
logo_NIHON
logo KAS CA
logo zsugs web2
logo-visit-sinj web
logo HGSS
Sinj logo web
PD Svilaja web logo
logo-muzej alke
SDZ logo
Previous Next
Facebook

Istraži još:

NOVOSTI

SINJAL 24 – UTRKA NA VRH HRVATSKE

Nakon pauze, zadovoljstvo nam i čast najaviti preuzimanje palice i organizaciju Utrke na vrh Hrvatske – Sinjal ’24!
U travnju, Dinara će biti domaćin brojnim zaljubljenicima u trail trčanje, avanturu i izazov, a na nama organizatorima je da njen doživljaj učinimo još autentičnijim i za pamćenje.

Read More »
NOVOSTI

SINJ TRAIL 2024 – DETALJI UTRKE

Sedmi po redu Sinj Trail će se održati 14. rujna 2024. i pozivamo vas na pravu trail poslasticu!
Oborite rekorde, osvojite segmente ili samo rekreativno prošetajte! Ove godine imamo sve!

Read More »